Sallad med tonfisk

Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g tomater - mogna
  • några blekselleristjälkar
  • 2 sardellfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk kapris
  • 1 burk tonfisk i olja
  • lantbröd - i skivor några stycken
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar - nymalen
  • basilika - färsk

Gör så här

  1. Dela tomaterna i grova bitar. Kapa sellerin i centimeterstora bitar. Skölj och torka sardellfiléerna och hacka dem smått. Finhacka vitlöksklyftorna.

  2. Låt tonfisken rinna av och dela den sedan i bitar. Skär eller bryt skivorna av dagsgammalt bröd i grova bitar.

  3. Blanda allt i en skål tillsammans med kaprisen och olivoljan. Krydda med salt, svartpeppar och rivna basilikablad. Blanda runt. Låt gärna caponatan stå och dra innan den serveras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!