Sallad med svenska lupinbönor, blåmögelost och päron

Sallad med svenska lupinbönor, blåmögelost och päron serveras med sesamfröcrisp eller valnötter. Lupinbönor innehåller gott om fullgoda proteiner.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 2 salladshuvud - små  t ex krispsallad och lollo rosso
  • 4 dl lupinbönor - kokta (svenska råvaror) eller kokta linser
  • 2 päron
  • 300 g blåmögelost
  • 1,5 msk rårössocker
  • 0,5 rödlök

Dressing

  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Sesamfröcrisp

  • 1 dl sesamfrön
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Riv salladen grovt och lägg på ett fat. Strö över lupinbönorna. Kärna ur päronen och skär dem i tunna klyftor. Lägg dem på salladen.

  2. Lägg osten på ett fat. Strö över sockret i ett tunt lager och bränn med en brännare till en gyllenbrun karamelliserad yta. Fördela osten över salladen.

  3. Skala och skiva löken tunt. Strö den över salladen.

  4. Dressing: Blanda olja, vinäger, flingsalt och peppar. Ringla dressingen över salladen precis före servering.

  5. Crisp: Rosta sesamfröna i en stekpanna. Tillsätt honung och rör om tills honungen börjar bli gyllenbrun. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt kallna.

  6. Hacka crispet och strö det över salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!