Sallad med strimlad nötstek i tomat- och citronmarinad

Recept på sallad med strimlad nötstek i tomat- och citronmarinad. Tomater som ugnstorkas i många timmar får en söt och koncentrerad smak. Köttet marineras i citronsaft och honung.

Ingredienser

  • 200 g nötstek - i tunna skivor
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 msk honung
  • 2 tsk tomatpuré
  • 2 krm salt

Sallad

  • 250 g tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 persikor
  • 2 avokador
  • 1 schalottenlök
  • påse salladsmix - (150 g)

Garnering

  • 0,5 dl solrosfrön

Gör så här

  1. Sallad: Sätt ugnen på 75°. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över socker och salt. Torka mitt i ugnen 8–10 timmar. Låt tomaterna kallna.

  2. Strimla köttet. Blanda olja, citronsaft, honung, tomatpuré och salt. Vänd ner köttet och låt marinera i kylen ca 20 min.

  3. Kärna ur och skär persikorna i skivor. Skala, kärna ur och skär avokadorna i klyftor. Skala och skiva löken.

  4. Fördela salladen på ett fat. Lägg på persikor, lök, avokado och tomater. Toppa med köttet. Strö över solrosfrön och servera. 

  5. Av Anna Stegs

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!