Sallad med rött ris, chèvre & päron

Sallad med rött ris och päronhalvor blir festfin med grillad kyckling eller rökt lax.
Sallad med rött ris, chèvre & päron
Sallad med rött ris, chèvre & päron Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 dl rött ris
  • 6 dl vatten
  • 2 päron - mogna
  • 200 g chévre
  • 1 påse rucola - (80 g)
  • 2 dl tranbär - torkade (200 g)
  • 100 g pekannötter - eller valnötter
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sjud ris, vatten och 1 tsk salt under lock tills riset mjuknat, ca 40 min. Häll av ev överflödig vätska. Låt riset svalna något.

  2. Skölj, kärna ur och klyfta päronen. Skiva 
osten och ansa rucolan. Blanda ris, päron-klyftor, ost, rucola, tranbär och nötter.

  3. Vispa ihop olja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Ringla över salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!