Sallad med rostade grönsaker

Recept på sallad med rostade grönsaker. Grönsakerna kan ugnsstekas ­dagen före ­servering. Blanda med sallad strax före.

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 zucchini
  • 2 auberginer
  • 2 paprikor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 citron
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 lagerblad
  • 6 kvistar timjan - -8
  • 100 g sallad - blandad
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och grovhacka lök och vitlök. Skär zucchini och aubergine i ca 2 x 2 cm stora bitar. Kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Kärna ur och hacka chilin. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skala av fyra citronremsor med en potatisskalare. 

  2. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja. Krydda med salt. Lägg på citronskal, lagerblad och timjan. 

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min. Rör om efter halva tiden.

  4. Låt grönsaksröran svalna innan den blandas med sallad och flingsalt. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!