Sallad med mjukkokt ägg, havreris och stekt kapris

Recept på matig sallad med mjukkokt ägg, havreris och stekt kapris som serveras ljummen med nystekta frasiga krutonger och kapris.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 dl havreris
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 ägg
  • 3 skivor bröd - ljust, gärna surdegsbröd (150 g)
  • 100 g kapris
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 kruka gräslök
  • 2 gemsallad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka havreriset enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja ca 5 min. Tillsätt riset och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Lägg äggen i en kastrull och fyll på med kallt vatten. Låt koka upp och koka äggen ca 5 min. Spola äggen med kallt vatten.

  3. Skär brödet i tärningar och rosta det i en stekpanna i 1 msk olja ca 3 min. Ta upp brödet och stek kaprisen i 1 msk olja ca 2 min.

  4. Mixa ihop crème fraiche med 1/2 kruka gräslök, 1 krm salt, och 1 krm peppar. Skala och halvera äggen. Varva havreris, sallad och krutonger i djupa tallrikar. Lägg på ägg och kapris och en klick gräslökskräm. Garnera med resterande gräslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!