Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med mjukkokt ägg, havreris och stekt kapris

Recept på matig sallad med mjukkokt ägg, havreris och stekt kapris som serveras ljummen med nystekta frasiga krutonger och kapris.

Sallad med mjukkokt ägg, havreris och stekt kapris
Sallad med mjukkokt ägg, havreris och stekt kapris
Sallad med mjukkokt ägg, havreris och stekt kapris
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 dlhavreris
  • 1rödlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 4ägg
  • 3 skivorbröd- ljust, gärna surdegsbröd (150 g)
  • 100 gkapris
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 krukagräslök
  • 2gemsallad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka havreriset enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja ca 5 min. Tillsätt riset och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Lägg äggen i en kastrull och fyll på med kallt vatten. Låt koka upp och koka äggen ca 5 min. Spola äggen med kallt vatten.

  3. Skär brödet i tärningar och rosta det i en stekpanna i 1 msk olja ca 3 min. Ta upp brödet och stek kaprisen i 1 msk olja ca 2 min.

  4. Mixa ihop crème fraiche med 1/2 kruka gräslök, 1 krm salt, och 1 krm peppar. Skala och halvera äggen. Varva havreris, sallad och krutonger i djupa tallrikar. Lägg på ägg och kapris och en klick gräslökskräm. Garnera med resterande gräslök.

Vad tyckte du om receptet?