Sallad med kallrökt lax, pocherade ägg och basilikabulgur

Sallad med kallrökt lax, pocherade ägg och basilikabulgur är en färgsprakande sallad får en härligt krämig konsistens av de lättpocherade ­äggen.
Jennie Benjaminsson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)
  • 4 ägg
  • 100 g mâchesallad
  • 250 g tomater - små
  • 1 rödlök
  • 300 g lax - kallrökt
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Mixa hälften av basilikan med 1 msk olja och 3 msk vatten. Blanda 2/3 av örtoljan med den nykokta bulgurn.

  2. Sjud rikligt med vatten i en kastrull och tillsätt ättika och 1 tsk salt. Skapa en mindre virvel i vattnet och knäck i äggen med några sekunders mellanrum. Låt äggen sjuda 3–4 min för en löskokt gula.

  3. Skala och skiva löken. Skär tomaterna grovt och strimla resterande basilika. Blanda bulgur, lök, tomater, sallad, resterande basilika, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg salladen på ett fat. Toppa med laxskivor och pocherade ägg och ringla över örtolja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!