Sallad med inlagd rödkål och russin

Sallad med inlagd rödkål och russin är gott till det mesta på julbordet. Välj helst ekologiska russin, de smakar så mycket mer.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 g rödkål
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl rårössocker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 endive
  • 1 krispsallad
  • 0,5 dl russin

Gör så här

  1. Strimla rödkålen, den behöver inte finstrimlas. Blanda kålen noga med vinäger, socker och vatten. Låt stå i kylen ca 1 dygn.

  2. Låt kålen rinna av och blanda den med olja och salt.

  3. Bryt endiven i blad och riv krispsalladen i mindre bitar. Fördela endiv och sallad på ett fat. Toppa med rödkålen. Strö över russin och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!