Sallad med het tonfiskröra och toast

Krämig, het tonfiskröra och sallad på ett rostat surdegsbröd är somrigt och enkelt. Välj tonfisk av lite bättre kvalitet i hela bitar och som är MSC-märkt.
Foto: COPYRIGHT © PER RANUNG, ALL RIGHTS RESERVED. DETT

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 180 g tonfisk i olja
  • 100 g naturell färskost
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 65 g sallad - blandad
  • smör - rödvinsvinäger, olivolja, salt, nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka äggen ca 8 min. Skölj dem i kallt vatten. Skala och halvera äggen. Låt tonfisken rinna av och pressa ut en del av oljan. Blanda tonfisken med färskost och sambal oelek. Halvera tomaterna.

  2. Skär bort kanterna på brödet. Rosta brödskivorna och bred dem med 2 msk smör. Lägg bröden på tallrikar och lägg på sallad och tomater. Lägg tonfiskröran överst med hjälp av två skedar. Lägg ägghalvorna vid sidan om.

  3. Vispa ihop en vinägrett av 2 msk vinäger, 1 msk olja, 1 msk vatten och 1 krm salt. Fördela dressingen över salladen och mal över peppar. 

Gör så här

  1. Tonfisk i olja har den bästa och mesta smaken men oljan ska hällas av ordentligt. Använder man tonfisk i vatten blir rätten något smalare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!