Sallad med grönkål, pomelo och granatäpple

Sallad med grönkål, pomelo och granatäpple är en fruktig sallad med grönkål, citrus och getost. Grönkålen förvälls hastigt för att bli mjällare och få fin grön färg.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 g grönkål
  • 1 pomelo
  • 1 granatäpple
  • 200 g getost
  • 0,5 dl solroskärnor - rostade

Vinägrett

  • 2 msk balsamvinäger - vit
  • 2 msk granatäppeljuice
  • 0,5 dl solrosolja - eller olivolja, kallpressad
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymad

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull. Skär eller repa bort den hårda stammen på grönkålen. Riv bladen i mindre bitar. Förväll dem i vattnet ca 30 sekunder. Häll av och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.

  2. Skala pomelon och dela den i klyftor. Ta bort mellanväggarna så att det blir hinnfria klyftor. Skär dem i bitar. Halvera granatäpplet och peta ut kärnorna. Pressa ut saften ur ca 2 msk kärnor med hjälp av en vitlökspress, spara saften till vinägretten.

  3. Vinägrett: Vispa samman vinäger, granatäppeljuice och olja. Krydda med salt och peppar.

  4. Blanda grönkål, pomelo och granatäpple på ett stort fat. Strö över smulad ost och solrosfrö och häll på vinägretten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!