Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Sallad med grönkål, granatäpple och fikon

Frodig sallad som passar till alla julbufféns rätter. Taleggioosten kan du byta ut mot gorgonzola eller annan grönmögelost om du inte hittar taleggio i din butik.

Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Sallad med grönkål, granatäpple och fikon
Sallad med grönkål, granatäpple och fikon
Sallad med grönkål, granatäpple och fikon
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 2 röda äpplen
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 apelsiner
  • 200 g grönkål
  • 2 msk rapsolja
  • 10 aprikoser - torkade
  • 0,5 granatäpple
  • 2 fikon
  • 200 g taleggioost
  • 0,5 dl valnötter

Dressing

  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk senap - grovkornig
  • 1 msk honung
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och blanda med citronsaften.

  2. Skala apelsinerna med kniv så att det vita kommer bort. Skär ut hinnfria klyftor.

  3. Skär bort den grova mittsträngen på grönkålen och riv kålen i bitar. Krama grönkålen med olja så att den blir mjuk.

  4. Strimla aprikoserna. Peta ut kärnorna ur granatäpplet, enklast om man håller det under vattnet i en skål så stänker det inte.

  5. Skiva fikon och ost. Lägg allting på ett fat och toppa med valnötter.

  6. Dressing: Rör samman crème fraiche, senap och honung. Krydda med salt. Servera dressingen till salladen.

Vad tyckte du om receptet?