Sallad med getost, farro och rödvinbärsdressing

Sallad med getost, farro och rödvinbärsdressing innehåller farro som säljs bland annat av varumärket Zeta men går bra att byta ut mot annat matvete. Salladsfrömixen är en färdig blandning och säljs bland annat av Ica.
Petra Lindstrand
Sallad med getost, farro och rödvinbärsdressing
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 dl farro - (emmervete)
  • 150 g haricots verts
  • 2 dl edamamebönor - eller sojabönor
  • 0,5 dl salladsfrömix - med solrosfrön, pumpakärnor och pinjenötter
  • 10 g ätliga blommor - små, t ex verbena
  • 200 g getost - utan skal i skivor
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 huvudsallad
  • 1 kruka grönkål - finbladig

Dressing

  • 50 g röda vinbär
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk honung - flytande
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Kyl ner.

  2. Dressing: Vispa ihop vinbär (spara lite till garnering), olja, vinäger, honung och senap. Krydda med salt och peppar.

  3. Koka haricots verts och edamamebönor i lättsaltat vatten ca 3 min. Kyl i kallt vatten.

  4. Rosta fröna i en torr stekpanna. Grovhacka dem och lägg på en tallrik. Repa blommorna och blanda med fröna. Vänd ostskivorna i honung och doppa sedan i frö- och blomblandningen.

  5. Vänd ihop grynen med lite av dressingen. Varva grynen med sallad, grönkål och bönor. Toppa med ostskivorna. Servera med extra dressing.

Vad tyckte du om receptet?