Sallad med fikon och rökta mandlar

Sallad med fikon och rökta mandlar är en fruktig och god sallad. Rökta mandlar säljs i välsorterade livsmedelsbutiker. Dressingen kan göras dagen före servering.
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 100 g salladsmix - gärna med strimlad rödbeta i
  • 2 fikon - färska
  • 1 dl mandlar - rökta

Dressing

  • 1 bananschalottenlök
  • 1,5 msk rosébalsamvinäger - eller rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,75 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dressing: Skala och finstrimla löken. Blanda vinäger och senap. Vispa i oljan, lite i taget tills dressingen tjocknat. Krydda med salt och peppar.  Lägg löken i dressingen och låt stå ca 10 min.

  2. Fördela salladen på ett fat. Skär fikonen i klyftor och strö över. Grovhacka mandeln.

  3. Ringla dressingen över salladen och strö över mandel. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!