Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Sallad med fänkål, gröna oliver och mynta

Sallad med fänkål, gröna oliver och mynta är en fräsch och frisk sallad som passar lika fint på ett buffébord som tillbehör till en grillad lax.

Johanna Westman
Sallad med fänkål, gröna oliver och mynta
Sallad med fänkål, gröna oliver och mynta
Sallad med fänkål, gröna oliver och mynta
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 fänkålsstånd
  • 150 g gröna oliver - stora, t ex cerignola
  • 1 kruka mynta
  • 0,5 dl olivolja - extra virgine
  • 1 - 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla fänkålen och lägg den på ett fat. Sila av oliverna och torka dem på hushållspapper. Kärna ur dem och skär i skivor. Strö oliver och myntablad över fänkålen.

  2. Blanda olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Häll vinägretten över salladen strax  före servering.

Vad tyckte du om receptet?