Sallad med emmer

Sallad med emmer är matig och god. Emmern kan kokas och förvaras i kylen 1 dag före servering.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 dl emmer - eller annat matvete
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1 röd paprika
  • 1 äpple
  • 100 g babyspenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - grovmald

Gör så här

  1. Koka emmern i vatten och grönsaksbuljongen enligt förpackningens anvisningar. Låt rinna av.

  2. Kärna ur och tärna paprika och äpple. Blanda emmer med paprika, äpple, spenat, olja och vinäger. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!