Sallad med bakade tomater, sojabönor, syrad fänkål och rökt ost  

Sallad med bakade tomater, sojabönor, syrad fänkål och rökt ost passar bra på buffébordet. De bakade tomaterna bidrar med god sötma till salladen och den rökta osten ger en god umamismak.
Mattias Larsson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 600 g tomater
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt

Fänkål- och sojabönssallad

  • 1 fänkålsstånd
  • 200 g sojabönor
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt

Garnering

  • 2 msk olivolja
  • 100 g ost - rökt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125° varmluft. Halvera tomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på socker och salt.

  2. Ugnsbaka tomaterna mitt i ugnen ca 2 timmar tills de är halva sin ursprungliga storlek. Öppna gärna ugnen med jämna mellanrum så att fukten kommer ut. Låt tomaterna kallna.

  3. Sallad: Skiva eller hyvla fänkålen tunt. Blanda den med sojabönor, citronsaft, olja och salt.

  4. Lägg tomaterna på ett fat och lägg på fänkål- och bönsalladen. Ringla över olja och riv över osten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!