Sallad med äpple, getost och vallmofrödressing

Recept på sallad med salt getost och sötma från äpple, granatäpple och honung. Vallmofrön ger en god knastrig konsistens och nötig smak till salladen.
Sallad med äpple, getost och vallmofrödressing
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 påse babygrönkål - eller späd färsk grönkål (65 g)
  • 1 påse blandad sallad - (100 g)
  • 1 granatäpple
  • 2 röda äpplen
  • 125 g getost

Dressing

  • 4 msk rapsolja - eller mild olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 2 tsk blå vallmofrön
  • 1 tsk dijonsenap

Gör så här

  1. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  2. Kärna ur granatäpplet. Lägg grönkål och sallad i en skål och blanda med lite av dressingen. Strö över granatäppelkärnorna.

  3. Kärna ur och skär äpplena i skivor. Lägg dem i grupper på salladen. Smula getosten och strö den över salladen. Häll över resterande dressing eller servera den till.

Vad tyckte du om receptet?