Sallad Capo Rosso

En rätt typisk för Korsika.
Sallad Capo Rosso
Sallad Capo Rosso Foto: Key L Nilsson

Ingredienser

  • rosésallad
  • körsbärstomater
  • schalottenlök - hackad
  • bladpersilja
  • coppa - tunnskivad saltad, torkad och rökt fläskkarré
  • hård fårost
  • pinjenötter
  • vitt bröd

Vinägrett

  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk vinäger
  • salt
  • svartpeppar - grovmalen
  • mineralvatten - en skvätt
  • ev ljus dijonsenap - hackad vitlök och blandad salladskrydda

Gör så här

  1. Lägg upp rosésallat, körsbärstomater, lite hackad schalottenlök, bladpersilja och tunnskivad coppa, bitar av fårosten och pinjenötter på tallriken.

  2. Blanda 1/2–1 dl olivolja och 1 msk vinäger. Krydda med salt och grovmalen svartpeppar. Späd sist med en liten skvätt mineralvatten och vispa kraftigt.

  3. Vinägretten kan smaksättas ytterligare beroende på vad den ska användas till. Använd till exempel ljus dijonsenap, hackad vitlök eller en blandad salladskrydda.

  4. Servera med vitt bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!