Sallad av bakad kål, böncrème, hasselnötter, mynta- och citrusdressing

Sallad av bakad kål, böncrème, hasselnötter, mynta- och citrusdressing är god att äta som tillbehör till grillade grönsaker, stekt fisk eller kyckling.

Mattias Larsson
Sallad av bakad kål, böncrème, hasselnötter, mynta- och citrusdressing
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 800 g spetskål
  • 2 msk olivolja
  • 3 krm salt

Böncrème

  • 400 g vita bönor - kokta
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 3 krm salt

Mynta- och citrondressing

  • 0,5 dl citron - pressad
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl mynta - finstrimlad

Garnering

  • 60 g hasselnötter - rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera spetskålen på längden och dra sedan loss bladen. Lägg bladen på en plåt och blanda med olja och salt. Rosta kålen mitt i ugnen ca 15 min tills de har fin rostad färg. Låt svalna.

  2. Böncrème: Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät röra.

  3. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  4. Bred ut böncrèmen på ett fat och toppa med kålen. Strö på nötterna och ringla över dressingen.

Vad tyckte du om receptet?