Sallad av bakad kål, böncrème, hasselnötter, mynta- och citrusdressing

Sallad av bakad kål, böncrème, hasselnötter, mynta- och citrusdressing är god att äta som tillbehör till grillade grönsaker, stekt fisk eller kyckling.
Mattias Larsson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 800 g spetskål
  • 2 msk olivolja
  • 3 krm salt

Böncrème

  • 400 g vita bönor - kokta
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 3 krm salt

Mynta- och citrondressing

  • 0,5 dl citron - pressad
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl mynta - finstrimlad

Garnering

  • 60 g hasselnötter - rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera spetskålen på längden och dra sedan loss bladen. Lägg bladen på en plåt och blanda med olja och salt. Rosta kålen mitt i ugnen ca 15 min tills de har fin rostad färg. Låt svalna.

  2. Böncrème: Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät röra.

  3. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  4. Bred ut böncrèmen på ett fat och toppa med kålen. Strö på nötterna och ringla över dressingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!