Salami- och fetaostmuffins

Utsökt muffin med fetaost och salami, för den som inte äter kött är det bara att utesluta salamin och ta lite mer fetaost istället.

Allt om Mat
Salami- och fetaostmuffins

Ingredienser

  • 4 salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • 100 g fetaost
  • 40 g pepparsalami - skivad
  • 250 g cocktailtomater - 1 ask
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl filmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skiva salladslöken. Fräs den mjuk i 1 msk olivolja. Låt svalna.

  3. Tärna osten, strimla salamiskivorna och halvera tomaterna.

  4. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och salamistrimlor.

  5. Vispa samman ägg, filmjölk och 1 msk olivolja. Rör ner blandningen i mjölet. Tillsätt ost och lök. Fördela smeten i en väl smord muffinsplåt. Tryck ner tomaterna.

  6. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Vad tyckte du om receptet?