Saftiga hallonmazarinrutor

Härligt somrig kaka med mandelmassa och hallon som räcker till många. Kakan blir väldigt saftig tack vare mandelmassan och toppas med en god hallonglasyr.

Elisabeth Johansson
Saftiga hallonmazarinrutor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 300 g smör - rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 200 g mandelmassa
  • 6 dl vetemjöl - (360 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl mjölk
  • 150 g hallon

Hallonglasyr

  • 4,5 dl florsocker
  • 3 msk vatten
  • 1 msk hallonpuré - (ca 3 msk mixade och passerade hallon)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Finriv mandelmassan och blanda ner den i smörblandningen.

  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i smeten. Vispa i mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper i botten. Strö över hallon. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt kakan kallna.

  3. Hallonglasyr: Blanda florsocker med vatten och hallonpuré. Ringla glasyren över kakan och skär den i bitar.

Vad tyckte du om receptet?