Saftiga hallonmazarinrutor
I ugn: 25 minuter
Aktiv tid c:a 20 minuter
Härligt somrig kaka med mandelmassa och hallon som räcker till många. Kakan blir väldigt saftig tack vare mandelmassan och toppas med en god hallonglasyr.
Ingredienser
-
300 g
smör
- rumsvarmt
-
3 dl
strösocker
-
3
ägg
-
200 g
mandelmassa
-
6 dl
vetemjöl
- (360 g)
-
2 tsk
bakpulver
-
2 tsk
vaniljsocker
-
2,5 dl
mjölk
-
150 g
hallon
Hallonglasyr
-
4,5 dl
florsocker
-
3 msk
vatten
-
1 msk
hallonpuré
- (ca 3 msk mixade och passerade hallon)
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Finriv mandelmassan och blanda ner den i smörblandningen.
-
Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i smeten. Vispa i mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper i botten. Strö över hallon. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt kakan kallna.
-
Hallonglasyr: Blanda florsocker med vatten och hallonpuré. Ringla glasyren över kakan och skär den i bitar.