Saftiga cupcakes

Saftiga cupcakes bakade av majsmjöl blir saftiga och passar även gluten­intoleranta. Kontrollera att ­strösslet inte innehåller gluten.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl majsmjöl - fint, t ex Risenta
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk citronskal - rivet

Glasyr

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g färskost - naturell
  • 0,5 dl florsocker

Garnering

  • hjärtströssel
  • strössel - grönt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret. Vispa ägg och socker ­pösigt.

  2. Blanda alla torra ingredienser samt citronskal i en skål.

  3. Rör ner smör och majsmjölsblandningen i äggvispet. Blanda väl och fördela smeten i muffinsformar (normalstora) ställda i en muffinsplåt.

  4. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt cupcakesen kallna innan de garneras.

  5. Vispa grädde och färskost till en slät kräm. Tillsätt florsockret och rör krämen slät. Spritsa krämen på cupcakesen och strö över strössel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!