Saffranstryffel med torkade tranbär och kokos

Gyllengula saffranstryfflar med kokos och syrligt sting av tranbär. Förbered gärna dagen före.

Mattias Larsson
Saffranstryffel med torkade tranbär och kokos
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g choklad - vit
  • 1 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 pkt saffran - (1/2 g)
  • 75 g tranbär - torkade
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Mixa choklad och smör i en matberedare till en grynig röra. Koka upp grädden med saffranet och häll ner i matberedaren. Mixa till en slät kräm.

  2. Häll tryffelsmeten i en skål och blanda ner tranbären. Låt stå i kylen ca 2 timmar, tills smeten stelnat.

  3. Forma smeten till små, runda tryfflar och rulla dem i kokos. Låt stå i kylen fram till servering.

Vad tyckte du om receptet?