Saffranssnurror med skinka och pesto

Recept på goda saffranssnurror med skinka och pesto. Önskar man vegetariska snurror utesluter man skinkan och ersätter den med ca 8 bitar hackade soltorkade tomater i olja. Snurrorna kan gräddas i god tid och värmas i 150° ca 5 min.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 0,25 g saffran
  • 250 g kesella
  • 0,5 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 7 dl vetemjöl

Fyllning

  • 100 g pesto - färdigköpt
  • 100 g skinka - hackad, rökt

Till pensling

  • 1 ägg - uppvispat
  • 1 msk sesamfrö

Gör så här

  1. Smält smöret, tillsätt mjölk, finstött saffran, kesella och salt. Låt det bli fingervarmt.

  2. Finfördela jästen i en bunke och lös den i lite av blandningen och tillsätt resten.

  3. Tillsätt mjöl och arbeta samman till en smidig deg. Låt degen jäsa 30 minuter.

  4. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 2 delar. Kavla ut degen till en avlång bit ca 1/2 cm tjock. Bred på pesto, strö över skinkan. Rulla ihop till en rulltårta. Skär varje rulle i 20 smala bitar. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper att jäsa ca 15 minuter.

  5. Pensla snurrorna med ägg. Strö över sesamfrö. Grädda dem mitt i ugnen ca 8-10 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!