Recept från Mitt kök
Saffranssill
Krämig sill med saffran, vitlök, äppelbitar och lite kajennpeppar. God att äta med dillkokt potatis och ägghalvor.
Ingredienser
-
4
saltsillfiléer
- urvattnade eller 5-minuterssill
-
3 dl
gräddfil
-
1 dl
majonnäs
-
0,25
purjolök
-
1
äpple
-
1
vitlöksklyfta
-
0,5 g
saffran
- (1 paket)
-
1 krm
cajennepeppar
Till garnering
-
dill
Tillbehör
-
potatis
- dillkokt
-
ägghalvor
- kokt
Gör så här
-
Om du använder saltsillfiléer saltar du ur dem genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
-
Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar eller lägg in hela filéer.
-
Blanda gräddfil och majonnäs.
-
Skölj och finstrimla purjolöken, skär äpplet i tärningar och lägg i.
-
Skala och hacka vitlöken fint och lägg i.
-
Rör i saffran och kajennpeppar.
-
Vänd i sillbitarna.
-
Garnera med dill.
-
Servera gärna saffranssillen med dillkokt potatis och ägghalvor.