Saffransrutor med kanelfras och apelsinrasp

Recept på saffransrutor med kanelfras och apelsinrasp, riktiga godbitar!
Foto: Rasmus Kjellberg

Ingredienser

  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 2,25 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 0,5 g saffran - (1 påse)
  • 3 dl filmjölk
  • 4,5 dl vetemjöl - (270 g)
  • 1 msk bakpulver

Kanelfras

  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kanel - mald

Garnering

  • 1 apelsin - rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen och vispa ytterligare 2-3 min.

  2. Rör ut saffranet i filmjölken och blanda ner i smeten. Vänd ner mjöl och bakpulver  i smeten och rör om.

  3. Smörj och bröa en långpanna, ca 20 x 30 cm. Häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min.

  4. Kanelfras: Rör ihop smör, mjöl, socker och kanel till ett smul och strö det över kakan. Grädda kakan ytterligare 10–15 min. Låt den kallna i formen.

  5. Strö rivet apelsinskal över kakan och skär den  i rutor med en vass kniv.

  6. Recept Linda Andersson Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!