Saffransrisotto - recept på krämigt god risotto

Recept på saffransrisotto, en krämigt god risotto med saffrans. Servera risotton som den är med en sallad eller till exempelvis grillad lax.

Saffransrisotto - recept på krämigt god risotto
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 dl arborioris
  • 8 dl vatten
  • 1,5 hönsbuljong
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 1 pkt saffran - (0,5 g)
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 dl parmesanost - riven

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Skala och finhacka lök och vitlök. 

  2. Fräs lök och vitlök i smör i ca 2 min. Tillsätt ris och saffran och låt fräsa med i ca 1 min. Häll över vinet och låt det koka in i riset.

  3. Späd riset med buljongen i omgångar och låt det koka i ca 20 min. Krydda med salt och peppar och rör i osten. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?