Saffransris med koriander

Saffransris med koriander passar till många indiska rätter. Saffran och koriander sätter såväl färg som smak på riset.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 5 dl basmatiris
  • 10 dl vatten
  • 1 påse saffran - (0,5 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 dl edamamebönor - frysta
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med saffran och salt. Tillsätt riset och koka enligt anvisning på förpackningen.

  2. Låt de frysta edamamebönorna få ett snabbt uppkok enligt anvisning på förpackningen och blanda ner edamamebönorna och korianderbladen i riset.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!