Saffransris med citrus i kryddlag

Recept på saffransris med citrus i kryddlag. Så enkelt och så gott. Den friska citrussalladen passar perfekt till saffransriset.
Saffransris med citrus i kryddlag
Saffransris med citrus i kryddlag
Saffransris med citrus i kryddlag
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g risgrynsgröt - köpt eller hemkokt
  • 0,5 g saffran
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde

Citrussallad

  • 2 apelsiner
  • 1 blodgrape
  • 2 clementiner

Kryddlag

  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk kardemumma - grovt stött
  • 1 kanelstång

Gör så här

  1. Citrussallad: Skala och skär ut hinnfria klyftor av apelsiner och grapefrukt. Skala och skär clementinerna i skivor.

  2. Kryddlag: Koka upp alla ingredienser och låt kallna. Häll lagen över citrusen och ställ in i kylen. Låt stå ca 1 timme.

  3. Stöt saffran och socker. Vispa grädden fluffig och blanda med saffranssockret och gröten. Lägg upp i glas eller små skålar.

  4. Servera saffransriset med citrussallad.

Vad tyckte du om receptet?