Saffranspannacotta med apelsinsallad
I kyl: 3 timmar
Aktiv tid c:a 15 minuter
Saffranspannacotta med apelsinsallad är en dessert som passar i juletid.
Ingredienser
-
1,5
gelatinblad
-
0,5 pkt
saffran
- (à 0,5 g)
-
4 msk
strösocker
-
3 dl
vispgrädde
Sallad
-
2
apelsiner
-
1 msk
sirap
- vit
-
1 msk
Cointreau
- eller annan apelsinlikör
Garnering
-
pistaschnötter
- grovhackade
Gör så här
-
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Blanda med resten av sockret och grädden i en kastrull. Låt koka upp. Ta kastrullen åt sidan. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i grädden. Låt blandningen svalna något.
-
Häll saffransgrädden i glas. Luta eventuellt glasen och ställ dem i en form som stöd så stelnar de på snedden. Ställ glasen i kylen ca 3 timmar.
-
Apelsinsallad: Skala apelsinerna med kniv och skär bort allt det vita innerskalet. Skär fruktköttet i små bitar. Blanda apelsin-bitarna med sirap och likör och låt stå i kylen ca 3 timmar.
-
Fördela apelsinsalladen bredvid pannacottan i glasen. Strö över pistaschnötter och servera.