Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Saffranskladdkaka

Recept på vacker kladdkaka med saffran. Saffranskladdkaka får god smak och vacker färg av saffran.

Saffranskladdkaka
Saffranskladdkaka
Saffranskladdkaka
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 100 g choklad - vit
  • 100 g smör
  • 1 påse saffran - (0,5 g)
  • 2 ägg
  • 1,5 dl rårössocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt

Garnering

  • florsocker
  • lingon - frysta

Tillbehör

  • grädde - vispad eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Bryt chokladen i bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt smör och saffran. Låt smälta ihop på svag värme.

  2. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt chokladsmör, mjöl och salt och rör till en jämn smet. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.

  4. Pudra florsocker över kakan och garnera med lingon. Servera med grädde eller glass.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept på gott att baka till advent hittar du här: