Saffransglögg

Egen glögg blir inte fullt lika söt som den köpta, dessutom är det en väldigt vacker och rolig ”gåbortpresent”!
Mitt Kök
Wolfgang Kleinschmidt
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 st vitt vin - flaska
  • 2 st kanelstänger
  • 5 st vitpepparkorn
  • 5 st kryddnejlikor
  • 0,5 g saffran - helst trådsaffran
  • 1 st vaniljstång - snittad och urgröpt
  • 0,5 - 1 msk honung - flytande
  • 1 st apelsin - skalad och klyftad, allt ska med
  • ingefära - färsk, en bit färsk
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser utom florsockret i en kastrull och låt sjuda upp, den får inte koka!

  2. Låt sedan stå att dra i cirka 1 timme. Sila av men spar gärna vaniljstången och kanelen.

  3. Hetta upp på nytt och smaka av med florsocker. Servera i små glögglas och gärna med en bit kanel i varje glas. Eller häll upp glöggen på värmetålig glasflaska och peta ner kryddorna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!