Saffransdrömmar

Recept på saffransdrömmar som passar bra som julkakor.
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl rapsolja
  • 1 pkt saffran - (0,5 g)
  • 5 dl vetemjöl - (300 g)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk hjorthornssalt

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160°. Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt olja och saffran och vispa det fluffigt.

  2. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och hjorthornssalt. Rör ner det i smörblandningen och arbeta ihop till en deg.

  3. Dela degen i fyra delar och rulla ut dem till längder. Dela varje längd i 10 bitar. Rulla bitarna till bollar och lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper.

  4. Grädda en plåt i taget mitt i ugnen ca 20 min.  Låt kakorna kallna på plåten.

  5. Recept Linda Andersson, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!