Saffransdipp

Underbar till både räkor och bröd. Eftersom den innehåller potatis mättar den också. Vi valde att använda färdig majonnäs, eftersom den är lättare att frakta och inte lika känslig för värme.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 färskpotatisar - kokta (ca 170 g)
  • 2 rostade inlagda hela paprikor
  • 1 pkt saffran - (1/2 g)
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk harissa
  • 0,75 tsk salt
  • 2,25 dl majonnäs

Gör så här

  1. Mosa potatisen med en gaffel.

  2. Grovhacka paprikan. Fräs paprika och saffran i olja i en kastrull. Kör paprika, saffransolja, harissa och salt med mixerstav till en slät puré.

  3. Blanda saffrans- och paprikablandningen med den mosade potatisen och majonnäs. Mixa såsen slät med mixerstav. Låt gärna stå ett dygn i kyl innan den serveras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!