Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Saffranschurros med rårörda hallon

Churros är en spansk godsak som består av friterad deg, här smaksatt med saffran. Servera med rårörda hallon, Nutella och lättvispad grädde eller vaniljglass.
Elisabeth Johansson
Saffranschurros med rårörda hallon
Saffranschurros med rårörda hallon
Saffranschurros med rårörda hallon
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Saffranschurros

  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 g saffran - (1 påse)
  • 125 g smör
  • 2 krm salt
  • 2 msk strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1,5 l rapsolja - till fritering

Att rulla i

  • 1,5 dl strösocker - ca
  • 2 tsk kanel

Rårörda hallon

  • 3 dl hallon
  • 0,5 dl strösocker

Till servering

  • 1,5 dl nutella - chokladkräm, till exempel
  • grädde - lättvispad eller vaniljglass

Gör så här

  1. Saffranschurros: Koka vatten, mjölk, saffran, smör, salt och socker. Dra av kastrullen från plattan och rör i lite i taget av mjölet. Degen ska kännas fast.

  2. Lägg degen i en matberedare. Arbeta degen i ett par minuter med degkroken. Blanda i ett ägg i taget. Fyll upp en spritspåse med en stor stjärntyll.

  3. Värm upp oljan i en stor kastrull till 180 grader. Spritsa i smeten i oljan i cirka 5 centimeter långa längder.

  4. Rulla kakorna i strösocker och kanel.

  5. Rårörda hallon: Rör ihop hallon och socker.

  6. Servering: Servera saffranschurros med rårörda hallon, Nutella och lättvispad grädde eller vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på hemgjord nötkräm hittar du HÄR!

Recept från Mitt kök

Läs mer: 

Recept på Janssons frestelse

Recept på enkel risgrynsgröt

Grönkålssallad med rostade mandlar