Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Saffransbriocher

Små, nätta bullar som passar till glögg eller te
Mitt Kök
Saffransbriocher
Saffransbriocher
Saffransbriocher
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 msk mjölk
  • 0,5 g saffran
  • 6 dl vetemjöl special
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g smör - mjukt
  • 4 ägg - medelstora

Till pensling

  • 1 ägg
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Rör ut jästen i mjölken i en liten skål. Tillsätt smulad saffran i mjölkblandningen. Blanda vetemjöl, socker, salt i skålen till matberedaren med plastkniven monterad. Tillsätt mjölkblandningen och finfördela.

  2. Tillsätt smör i klickar och arbeta ihop degen, cirka 1 minut. Tillsätt ett ägg i taget och arbeta degen blank och smidig, cirka 2 minuter. Lägg över degen i en oljad bunke och låt degen jäsa under bakduk, 1 timme. Stöt ihop och sätt på lock och ställ i kylen över natten.

  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till två längder. Dela varje längd i 20 bitar. Rulla till små runda bollar och lägg i smorda tartletteplåtar eller småbrödsformar i papper.

  4. Låt briocherna jäsa under bakduk, cirka 45 minuter. Värm ugnen till 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg blandat med en nypa salt.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen 7-8 minuter. Låt svalna på galler. Servera briocherna ljumma, gärna med lite havtornsmarmelad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök