Saffransbiscotti med pekannötter

Saffransbiscotti - recept på lättbakade saffransskorpor. Saffranbiscotti i en fin burk är en perfekt gåbortpresent. Genom att låta saffran dra i sprit får man ut mesta möjliga smak och färg.

Saffransbiscotti med pekannötter
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 påse saffran - stött (0,5 g)
  • 2 msk Cointreau - eller Grand Marnier
  • 100 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl pekannötter
  • 1 apelsin - eller citron, rivet skal
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg - stort

Gör så här

  1. Blanda saffran och likör och låt stå över natten.

  2. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver. Hacka pekannötterna grovt.

  3. Rör ner saffranssprit, smör, mjöl, nötter och citronskal i ägg- och sockerblandningen. Blanda väl.

  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma två längder, ca 30 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  5. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Låt svalna på plåten. Skär längderna i 2 cm breda snitt. Lägg dem med snittytan uppåt på plåten.

  6. Eftertorka skorporna i 75° ca 40 min, gärna med varmluft.

  7. Här hittar du recept på saffranscheesecake

Vad tyckte du om receptet?