Saffransbiscotti med pekannötter
Saffransbiscotti - recept på lättbakade saffransskorpor. Saffranbiscotti i en fin burk är en perfekt gåbortpresent. Genom att låta saffran dra i sprit får man ut mesta möjliga smak och färg.
Ingredienser
-
1 påse
saffran
- stött (0,5 g)
-
2 msk
Cointreau
- eller Grand Marnier
-
100 g
smör
-
3,5 dl
vetemjöl
- (210 g)
-
1 tsk
bakpulver
-
1 dl
pekannötter
-
1
apelsin
- eller citron, rivet skal
-
1 dl
strösocker
-
1
ägg
- stort
Gör så här
-
Blanda saffran och likör och låt stå över natten.
-
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver. Hacka pekannötterna grovt.
-
Rör ner saffranssprit, smör, mjöl, nötter och citronskal i ägg- och sockerblandningen. Blanda väl.
-
Ta upp degen på mjölat bakbord och forma två längder, ca 30 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
-
Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Låt svalna på plåten. Skär längderna i 2 cm breda snitt. Lägg dem med snittytan uppåt på plåten.
-
Eftertorka skorporna i 75° ca 40 min, gärna med varmluft.
-