Sac kavurma – turkisk lövbiffsgryta

Sac kavurma – turkisk biffgryta är kryddad med chili, men om du inte gillar hetta är det bara att minska eller utesluta den helt.
Zeina Mourtada
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 600 g lövbiff
  • 1 gul lök - stor
  • 1 paprika - röd
  • 3 - 4 sivri - (turkisk paprika) eller 1 grön paprika
  • 1 - 2 röda chili - t ex spansk peppar
  • 4 - 5 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • pitabröd - eller orientaliskt tunnbröd

Gör så här

  1. Skär köttet i tärningar. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprika och sivri. Kärna ur och hacka chilin. Skär tomaterna i tärningar.

  2. Stek köttet i olja i en stekpanna tills det får fin färg. Tillsätt löken och stek 3–4 min.

  3. Vänd ner paprika, sivri och chili och stek 2–3 min. Krydda med paprikapulver och timjan, stek ca 7 min.

  4. Vänd ner tomaterna i pannan och rör om. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda utan lock ca 15 min. Servera med pitabröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!