Ryttarkaka

Snabb, enkel och lyxig kaka, lätt att göra dubbel sats och sanslöst god.  
Mitt Kök
JENNY GRIMSGÅRD
JENNY GRIMSGÅRD

Kaka

  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 8 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 175 g smör - rumsvarmt

Täcke

  • 75 g smör
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 250 g kokosflingor

Gör så här

  1. Kaka. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.

  3. Sikta ihop alla torra ingredienser och blanda ned dem i äggsmeten.

  4. Sist vispar du ner det mjuka, rumsvarma smöret.

  5. Klutta ut den tjocka smeten i en smord långpanna (20 x 30 cm) och grädda i ugn cirka en kvart.

  6. Täcke. Under tiden gör du kakans täcke, eller ryttarkakans sadel om du hellre vill se det så! Blanda allt i en kastrull och låt sjuda i cirka 5 minuter.

  7. När du tar ut kakan ur ugnen brer du på kokoskletet och gräddar kakan cirka 10 minuter till i ugnen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Anette Rosvall.

Recept från Mitt kök