Rysk rödspätta

Allt om Mat

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • 1 gul lök
  • 30 g anjovis
  • 2 dl inlagda rödbetor - hackade (140 g)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 påsar rödspättafiléer - frysta, MSC-märkta, tinade (600 g)
  • 4 msk smör
  • 2 msk kapris
  • 2 dl crème fraiche - lätt

Gör så här

  1. Koka potatisen.

  2. Skala och finhacka löken. Häll av och hacka ansjovisen. Häll av och fintärna rödbetorna.

  3. Blanda mjöl och salt. Torka av fisken med hushållspapper och vänd den i mjölet.

  4. Stek fisken i omgångar på medelvärme 
i 3 msk smör ca 1–2 min per sida.

  5. Stek löken mjuk i 1 msk smör. Tillsätt 
ansjovis, rödbetor och kapris. Servera fisken med rödbetsröra, crème fraiche 
och potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!