Rustik mexikansk köttfärspaj

Världens godaste tacopaj. Var generös med köttfärspajen, den är försvinnande god. Det här receptet på tacopaj är barnens stora favorit.
Allt om Mat
Rustik mexikansk köttfärspaj
Rustik mexikansk köttfärspaj Foto: Josefine Lind

Pajdeg

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk vatten

Fyllning tacopaj

  • 500 g köttfärs
  • 2 msk rapsolja
  • 1 påse fajita spice mix - ca 40 g
  • 0,5 påse sizzling fajita spice mix - (Santa Maria, à 75 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 100 g ost - riven

Garnering

  • paprika - röd och gul
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Kör mjöl och smör till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt vattnet och kör hastigt samman till en deg.

  2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ formen kallt 20 min. Sätt ugnen på 200°.

  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Stek köttfärsen i olja och blanda den med de båda kryddmixerna. Smaka av med salt och peppar. Fördela färsen i pajskalet.

  5. Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll det över färsen. Strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Garnera med paprika och bladpersilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!