Rulltårta med rabarber och färskostcrème

Rulltårta med rabarber. Den här rulltårtan går snabbt att baka. Här är en variant med sötsyrlig rabarber och krämig färskost. Ett recept som är bra att ha när man får oväntat besök!
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 äggvita
  • 1,5 dl rårörsocker
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Rabarber

  • 300 g rabarber
  • 0,5 rårörsocker

Färskostcrème:

  • 75 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 100 g naturell färskost

Gör så här

  1. Rabarber: Ansa och skär rabarbern i ca 1 cm breda skivor. Lägg dem i en kastrull och tillsätt sockret. Låt sjuda på svag värme tills rabarbern börjar koka sönder. Låt kallna.

  2. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg, äggvita och socker pösigt. Blanda mandelmjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner bladningen i äggpöset.

  3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet kakan gräddats på. Låt kallna.

  4. Färskostcrème: Vispa smör, socker och äggula poröst. Blanda i färskosten. 

  5. Bred färskostcrèmen på tårtbottnen och bred över rabarberkompott. Rulla ihop från långsidan och lägg rulltårtan i kylen med skarven nedåt. Kyl rulltårtan ca 1 timme före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!