Rulltårta med rabarber och färskostcrème
I ugn: 5 minuter
I kyl: 1 timme
Aktiv tid c:a 30 minuter
Rulltårta med rabarber. Den här rulltårtan går snabbt att baka. Här är en variant med sötsyrlig rabarber och krämig färskost. Ett recept som är bra att ha när man får oväntat besök!
Ingredienser
-
3
ägg
-
1
äggvita
-
1,5 dl
rårörsocker
-
2 dl
mandelmjöl
-
2 msk
potatismjöl
-
2 tsk
bakpulver
-
1 tsk
vaniljsocker
Rabarber
-
300 g
rabarber
-
0,5 dl
rårörsocker
Färskostcrème:
-
75 g
smör
- rumsvarmt
-
2 dl
florsocker
-
1
äggula
-
100 g
naturell färskost
Gör så här
-
Rabarber: Ansa och skär rabarbern i ca 1 cm breda skivor. Lägg dem i en kastrull och tillsätt sockret. Låt sjuda på svag värme tills rabarbern börjar koka sönder. Låt kallna.
-
Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg, äggvita och socker pösigt. Blanda mandelmjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner bladningen i äggpöset.
-
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet kakan gräddats på. Låt kallna.
-
Färskostcrème: Vispa smör, socker och äggula poröst. Blanda i färskosten.
-
Bred färskostcrèmen på tårtbottnen och bred över rabarberkompott. Rulla ihop från långsidan och lägg rulltårtan i kylen med skarven nedåt. Kyl rulltårtan ca 1 timme före servering.