Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Rulltårta - grundrecept

Grundrecept på rulltårta. Vaniljpulvret kan bytas ut mot annan smaksättning, t ex finrivet citrusskal eller malen kanel, kardemumma eller ingefära.

Lena Söderström
Rulltårta - grundrecept
Rulltårta - grundrecept
Rulltårta - grundrecept
Foto: Wolfgang Kleinchmidt

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250 grader.

  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver.

  3. Vispa ägg och 1 ½ av sockret vitt och pösigt i en bunke, använd elvisp.

  4. Sikta ner mjölblandningen, häll i vattnet och blanda försiktigt till en slät smet, för hand.

  5. Bred ut smeten i ett jämt lager till en rektangel, ca 27 cm x ca 35 cm, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen 5-6 minuter, tills den fått fin färg.

  6. Lägg ut en ark bakplåtspapper på ett bord och strö över resten av sockret i ett tunt lager. Stjälp upp kakan på det sockrade bakplåtspapperet och drag av och kasta papperet, som kakan gräddats på.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt

Recept från Mitt kök