Rulle med rökt kalkon och picklad sommarkål

Rulle med rökt kalkon och picklad sommarkål är en matig macka med mycket fyllning som kan ätas direkt eller tas med på picknick.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 4 tunnbröd - mjuka
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk senap - sötstark
  • 200 g kalkonbröst - rökt, i tunna skivor
  • 50 g mâchesallad
  • 0,5 ask smörgåskrasse

Kål

  • 200 g sommarkål
  • 3 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Kål: Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Blanda den med vatten, socker och ättika. Krydda med salt och peppar. Krama kålen med händerna och låt sedan stå i rumstemperatur ca 15 min.

  2. Låt kålen rinna av. Blanda majonnäs och senap och bred ut på bröden. Lägg på kalkon, kål och sallad. Klipp över krasse och rulla ihop.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!