Rotselleristroganoff med pasta - lättlagat recept på god vegetarisk middag

Rotselleristroganoff med pasta är en god vardagsmiddagsrätt. Rotsellerin får en mild god smak när den kokas i gräddsåsen.

Rotselleristroganoff med pasta - lättlagat recept på god vegetarisk middag
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 300 g pappardinipasta - (Zeta)
  • 400 g rotselleri
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk senap
  • 1 tsk paprikapulver - rökt
  • 50 g parmesan
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Skala och skär rotsellerin i smala stavar. Skala och strimla lök och vitlök. Stek rotselleri, lök och vitlök i 2 msk olja ca 3 min. Tillsätt grädde, tomatpuré och senap. Krydda med paprikapulver, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka ca 5 min.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och riv parmesanosten.

  3. Servera stroganoffen med pasta, parmesanost och sallad.

Vad tyckte du om receptet?