Pytt i panna med rotfrukter, nötkött och pepparrot

Lättlagat recept på pytt i panna på rotfrukter och färdiglagat nötkött, t ex rester från en stek. Här har köttet fått sällskap av en liten bit rökt skinka som sätter extra god smak på pytten. Servera gärna lite extra pepparrot till.
Pytt i panna med rotfrukter, nötkött och pepparrot
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 200 g stekt nötkött - te x rester av en stek
  • 100 g rökt skinka
  • 400 g potatis
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 1 msk smör
  • 2 saltgurkor
  • 0,5 dl pepparrot - färskriven
  • 1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör:

  • 4 äggulor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skär potatisen i små tärningar. Skölj dem i kallt vatten och torka dem med hushållspapper. Skala och skär morötter och purjolök i små tärningar. Blanda potatis och rotfrukter med olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, rör om en gång under tiden.

  2. Skär kött och skinka i små tärningar. Ansa och strimla purjolöken. Stek kött och skinka i smör ca 3 min. Blanda i purjolöken och stek ytterligare ca 3 min.

  3. Skär saltgurkan i små tärningar. Blanda ner rotsaksfräset från ugnen i stekpannan och tillsätt gurka och pepparrot. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar. 

  4. Servera pytten med äggula.

Vad tyckte du om receptet?