Rotfruktsplättar med kallrökt skinka

Recept på rotfruktsplättar med kallrökt skinka. Kålrot och morot ger färg och mustig smak till plättarna.
Recept på rotfruktsplättar med kallrökt skinka.
Recept på rotfruktsplättar med kallrökt skinka. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 morötter - (200 g)
  • 1 bit kålrot - (200 g)
  • 2 potatisar - (200 g)
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • smör
  • salt

Tillbehör

  • 1 dl lingonsylt
  • 100 g skinka - kallrökt
  • 50 g rucola

Gör så här

  1. Skala och grovriv morot, kålrot och potatis. Vispa samman äggen med mjölet och lite av mjölken. Tillsätt resterande mjölk, 1 tsk salt och rotfrukter. Låt svälla ca 10 min.

  2. Hetta upp en panna eller plättlagg med 3 msk smör. Stek plättarna ca 3 min på varje sida. Servera plättarna med tillbehören.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!