Rotfruktschips

Recept på knapriga och goda rotfruktschips. Här kan man använda exempelvis jordärtskockor, betor, morot eller palsternacka. Prova att fritera färska örter och blanda med rotfruktschipsen.

Allt om Mat
Rotfruktschips

Ingredienser

  • 500 g rotfrukter
  • 1 l rapsolja - till fritering
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skala och skiva rotfrukterna tunt, gärna med mandolin eller en vass osthyvel.

  2. Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till ca 160°.

  3. Fritera rotfruktsskivorna i omgångar tills de är gyllenbruna och krispiga, ca 2 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Strö över 1/2 tsk flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

SE ÄVEN

Grönkålschips – nyttigt och snabbt

Gör egna chips i mikron på några minuter