Rotfruktschips

Recept på knapriga och goda rotfruktschips. Här kan man använda exempelvis jordärtskockor, betor, morot eller palsternacka. Prova att fritera färska örter och blanda med rotfruktschipsen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g rotfrukter
  • 1 l rapsolja - till fritering
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skala och skiva rotfrukterna tunt, gärna med mandolin eller en vass osthyvel.

  2. Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till ca 160°.

  3. Fritera rotfruktsskivorna i omgångar tills de är gyllenbruna och krispiga, ca 2 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Strö över 1/2 tsk flingsalt.

SE ÄVEN

Grönkålschips – nyttigt och snabbt

Gör egna chips i mikron på några minuter

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!